fbpx

Geránium illóolaj: Az érzéki kert illata, mely az egyensúly és harmónia forrása

Minőségi illóolajok

Updated on:

Üdvözöllek a blogunkban, ahol ma a geránium illóolajról (Pelargonium graveolens) és varázslatos tulajdonságairól szeretnék beszélni. A geránium növénye és illóolaja széles körben ismert és használt a szépségápolásban, az aromaterápiában és a házi gyógyászatban. Hódító illatával és számos előnnyel rendelkezik, amelyek segíthetnek a test, a lélek és az elme egészségének fenntartásában. Kísérj el bennünket, amikor felfedezzük a geránium illóolaj történetét, lenyűgöző illatát és az egészségre gyakorolt pozitív hatásait.

A Geránium illóolaj történelme és termesztése:

A gerániumot évszázadok óta használják különböző kultúrákban. Az ókori Egyiptomban a gerániumot a bőrápolásban és a szépségápolásban használták. A Római Birodalomban pedig a geránium leveleit és virágait a parfümökben és füstölőkben használták. A geránium illóolaj későbbi felhasználása széles körben elterjedt a 19. században.

A gerániumot gyakran termesztik különböző részein a világnak, beleértve Indiát, Dél-Afrikát, Egyiptomot, Kínát és az Egyesült Államokat. Az illóolajat a geránium leveleiből és virágzataiból nyerik. A növényt a mediterrán régióban és Afrikában őshonosnak tekintik.

Az Afrikából származó geránium, vagy pelargonium, a Pelergonium nemzetségbe tartozó, akár 1 méter magasra is megnövő évelő cserje, amelynek neve a görög pallargos = gólya szóból származik, mivel a termés alakja a gólya csőrére hasonlít.

A geránium illóolajat gyakran hasonlítják a rózsa illóolajhoz, mert közel azonos terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek. A geránium gyakran a drágább rózsaolaj alternatívája. Számos fajtája létezik, és mindegyik fajta némileg különbözik az illatában, de összetételét, előnyeit és felhasználását tekintve szinte azonos.

A geránium illóolaj illatélménye:

A geránium illóolaj illata lenyűgöző és különleges. Az aromája virágos, édes és friss, amely egyensúlyt teremt a test és a lélek között. A geránium illata emlékeztethet a rózsára, de enyhén fűszeres és citromos jegyekkel is rendelkezik. Ez a bájos illat meghittséget és nyugalmat sugall, és segít megteremteni a pozitív hangulatot.

A Geránium illóolaj használatának pozitív hatásai:

  • Bőrápolás: A geránium illóolaj kiválóan alkalmas a bőr egészségének támogatására. Segíthet az irritált bőr nyugtatásában, a pattanások és bőrproblémák kezelésében, valamint a bőr rugalmasságának javításában. Emellett hidratáló hatással is rendelkezik, és segít megelőzni a bőr öregedését.
    A geránium illóolajat nagyon gyakran használják a kozmetikai iparban. Olyan termékekben található, amelyeket a pattanásos és zsíros bőrre, és a tág pórusokkal rendelkező bőrre terveztek. A bőrápolásban is használható a hegek és pigmentfoltok világosítására­.
    Jó kipróbálni még kisebb sérülések esetén is. Segíthet enyhíteni a túlzott napozás utáni tüneteket. Használható bőrproblémákra ismint például bőrgyulladás, pikkelysömör és ekcéma vagy aknéra hajlamos bőr.
  • Hangulatjavítás: A geránium illóolaj kiegyensúlyozó hatással rendelkezik az érzelmi állapotra. Segít csökkenteni a stresszt, enyhíteni az idegeskedést és javítani a hangulatot. A friss és virágos illata pozitív érzéseket és nyugalmat hozhat az elmébe.
    Köztudott, hogy segíthet a mentális folyamatok javításában és csökkentheti a szorongást. Szinergikusan fokozza más olajok hatását, amikor a hangulatra és a pszichológiai állapotokra hat. Női aromaterápiában masszázsokhoz használják.

  • Hormonális egyensúly: A Geránium illóolaj híres a hormonális egyensúly támogatásáról. Segíthet enyhíteni a menstruációs panaszokat, például a fájdalmat és a hangulatváltozásokat. Emellett segíthet a menopauza tüneteinek enyhítésében és az alvászavarok kezelésében.
  • Ideális nőknek: Úgy is ismert, mint olaj nőknek és lányoknak. Különösen nagyra értékelik menstruáció vagy menopauza idején.
  • Természetes dezodor, parfüm és rovarriasztó: A geránium jellemzői segítenek megszüntetni a testszagokat, miközben csodálatos illatúak leszünk. Segít felpezsdíteni a női energiát.
  • A geránium illóolaj természetes rovarriasztóként is jól működik. Csípéskor megszüntetheti a viszkető érzést.
  • Illata többek között nyugtat és egyensúlyérze­tet kelt.
  • Gyönyörű karcsú lábak: Segítségképpen a nehéznek érzett és duzzadt lábak esetén is hasznos lehet.
  • Segítségnyújtás:
    A kókuszolajba kevert gerániumolaj masszírozása általában izom- és ízületi fájdalmakra ajánlott. Segíthet csökkenteni a fájdalmat a övsömör után. Egy másik előnye a neurodegeneratív betegségek támogatása lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a geránium illóolaj egyéni érzékenységet válthat ki, ezért mindig végezz bőrpróbát, mielőtt széles körben alkalmaznád. Ha terhesség alatt vagy gyógyszert szedsz, mindig konzultálj szakemberrel a használat előtt.

A minőségi geránium illóolaj érzéki élményt és számos előnyt nyújt az egészség és a szépség szempontjából. Fedezd fel a geránium illatának varázsát és élvezd az egészségügyi előnyöket, amit nyújthat. Vásárolj minőségi terméket, hogy a lehető legjobb eredményeket érhesd el!
Források:
[1] SHANKAR, PADMINI, SUMAN AHUJA a ALEXANDRA TRACCHIO. Coconut oil: a review. ResearchGate. 2014, 62–64.
[2] MARINA, A. M., Y. B. CHE MAN, S. A. H. NAZIMAH a I. AMIN. Chemical Properties of Virgin Coconut Oil. Journal of american oil chemical society. 2009, (86), 301–307.
[3] MARIKKAR, J.M.N., D. SARAF a M.H. DZULKIFLY. International Journal of Food Properties. 2013, (16), 1284–1292.
[4] Décombaz, J.; Arnaud, M.; Milon, H.; et al. Energy metabolism of medium-chain triglycerides versus carbohydrates during exercise. Eur. J. Appl. Physiol. Occup. Physiol. 1983, (52), 9–14.

GERÁNIUM – 100% TISZTASÁGÚ ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ BEWIT GERANIUM / PELARGONIUM GRAVEOLENS

A geránium illóolaj illata édesen virágos és citrusosan friss. Hatékony támogatást nyújthat azoknak, akik fáradtságtól szenvednek, rosszul érzik magukat, és azoknak a nőknek, akiknek szükségük van a nőiességük fokozására.

A geránium illóolajat gyakran hasonlítják a rózsa illóolajhoz, mert közel azonos terápiás tulajdonságokkalrendelkeznek. A geránium gyakran a drágább rózsaolaj alternatívája.
Számos fajtája létezik, és mindegyik fajta némileg különbözik az illatában, de összetételét, előnyeit és felhasználását tekintve szinte azonos.

Ideális nőknek: Úgy is ismert, mint olaj nőknek és lányoknak. Különösen nagyra értékelik menstruáció vagy menopauza idején.
Illata többek között nyugtat és egyensúlyérze­tet kelt.


error: Content is protected !!