fbpx

Fokhagyma illóolaj készítése otthon

Minőségi illóolajok

Updated on:

Fokhagyma illóolaj készítése otthon esetén szükséged lesz néhány egyszerű hozzávalóra és eszközre. Itt van a részletes folyamat:

Hozzávalók:

  • 1 csésze apróra vágott fokhagyma
  • 1 csésze hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 tiszta, száraz üvegüveg vagy palack
  • 1 szűrő

Eszközök:

  • Kések és vágódeszkák
  • Serpenyő
  • Edény
  • Szalvéta

FOKHAGYMA ILLÓOLAJ KÉSZÍTÉSE OTTHON – LÉPÉSEK:

  1. Moss meg és szárítsd meg a fokhagymákat. Ezután vágd apróra a fokhagymát késsel és vágódeszkán. Ne használj gépet a vágáshoz, mert a túl apróra vágott fokhagyma az olajban könnyen lebegni fog.
  2. Készítsd elő az üveget vagy palackot, és töltsd bele az olajat a fokhagymával együtt.
  3. Zárd le az üvegüveget vagy palackot, és tedd félre egy sötét, hűvös helyre legalább 1-2 hétre. Az olajnak át kell húzódnia a fokhagymába, és az illata és íze is át kell adódjon az olajba.
  4. Miután az olaj megszívta magát a fokhagyma ízével és illatával, szűrd le a fokhagymát az olajból.
  5. Távolítsd el az összes maradékot és szennyeződést a fokhagymaolajból egy szűrő segítségével.
  6. Töltsd az elkészült fokhagymaolajat egy tiszta üvegbe vagy palackba, és zárd le.
  7. Az elkészült fokhagymaolajt sötét, hűvös helyen tárold, így hosszabb ideig megőrzi az ízét és az illatát.

Fokhagyma illóolaj készítése otthon során, az elkészült fokhagymaolajat át lehet szűrni egy steril üvegbe, majd hűvös, sötét helyen tárolni. Így akár 3 hónapig is elállhat. Vigyázni kell azonban arra, hogy az olaj ne legyen túl sokáig kint a napsütésben vagy a melegben, mert ez csökkentheti hatékonyságát és eltarthatóságát.


100% TISZTA, TERMÉSZETES ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ – BEWIT GARLIC, ALLIUM SATIVUM – Az esszenciális fokhagyma olaj erős, csípős „fokhagymás“ ízű. A külső és belső környezet káros hatásai elleni védelemre használható.

Az esszenciális fokhagymaolaj az egyik legerősebb hatású olaj. Kiemelkedő hatását a főként az immunrendszer, és a keringési rendszer normális működésének a támogatására lehet használni. Az illóolaj részecskék használatuk során néhány perc alatt eljutnak az egész testbe, ahol támogatják az egyensúlyi állapot kialakulását.


error: Content is protected !!